28-09-2015

de kleur van de maand september 4

                                  Deze week graag u aandacht voor roze.


workshop gemeente ambtenaren Assen 2013



23-09-2015

Gratis Openluchtmuseum in Den Haag

Van 22 september t/m 4 oktober 2015 reizen gebruikers van tram 2, 3 en 4 in Den Haag langs een gratis expositie. De expositie bestaat uit negentien kunstwerken die gemaakt zijn in het atelierpand van Kunstgreep ‘95 op de Prinsegracht 64 te Den Haag. Kunstgreep ’95 bestaat twintig jaar en dat vieren ze middels een abri-museum met posters bij diverse tramhaltes. De expositie is ook te voet te bekijken. De deelnemende haltes zijn Westeinde, Brouwersgracht, Grote Markt, Spui en het Centraal station.


tram 2, 3 en 4, halte Westeinde



De expositie is net zo uiteenlopend als de negentien kunstenaars die in de ateliers bij Kunstgreep ‘95 werken. Op de posters staan foto’s van (abstracte) schilderijen, illustratie, animatie maar ook afvalkunst en batik.

In het pand zijn zowel jonge - als gevestigde kunstenaars en ontwerpers gehuisvest die inmiddels kunnen rekenen op internationale klanten en opdrachtgevers.
Onder andere musea, Moleskine, Starbucks, restaurant de Kromme Watergang**, Colette in Parijs behoren tot hun klantenkring.
De deelnemende kunstenaars zijn Carolien Adriaansche, Margot Bévort, Gonda de Bles, Lukie de Bree, Sarah Cloos, Ellen Goldman, Truus Groen, Jordan Herregraven, Daniéle Knirim, Jhoeko Langendoen, Jaap Maartense, Benita Mylius, Marie Anne de Rooij, Inge Simonis, Evelyn Snoek, Lisette Stuifzand, Machiel van Soest, Ellen van Toor en Rogier Wieland.


Op zaterdag 3 en zondag 4 oktober 2015 is het pand van Kunstgreep ’95 geopend voor publiek tijdens de Open atelierdagen. De deuren aan de Prinsegracht 64 staan beide dagen open van 11 tot 17 uur.


21-09-2015

de kleur van de maand september 3

                                   Deze week graag u aandacht voor roze.


experiment Zaltbommel 2014

15-09-2015

afval - kunst - afval

In mei bouwde ik van heel veel wit en blauw plastic afval het kunstwerk 'floating cities'. Deze witte en blauwe stad dreven afgelopen 3 maanden tijdens Pracht in de Gracht in Zaltbommel. 
Vandaag heb ik ze uit de gracht gehaald, spannend vond ik het. Hoe had het geheel zich gehouden. Wat was de invloed van storm, regen en vogels geweest, er was zelfs een nest opgemaakt. 
Boven verwachting!
Toch heb ik besloten om de witte stad weer als afval te laten eindigen.
De blauwe stad is nog te zien op het dakterras van ons pand tijdens de open dagen3 + 4 oktober.











14-09-2015

250 pubers in actie

Het Sint Maartens College in Voorburg viert haar lustrum op duurzame wijze met een Dopper voor alle leerlingen en voor de tweede klassers een lezing van Peter Smith en een workshop van de afvaljuf. In de voorgaande weken waren alle kleine petflesjes op school verzamelt. Daarnaast hadden leerlingen en handvaardigheid docenten ook nog het één en ander meegebracht.
Uit al het plastic afval creëerden de leerlingen 'plastic soep wezens'. 
Elastiek was de verbindende factor.






















de kleur van de maand september 2

                                      Deze week graag u aandacht voor roze.


Jachttrofee - plastic fles, schoenhanger, doppen  2009