30-09-2013

Afvaljuf in Amsterdam

Tijdens het Buurtfeest Zwerfhelden, in de van Scheldebuurt in Amsterdam Zuid, werd er door de buurtkinderen afval verzamelt. Onder begeleiding van mij maakten ze van het gevonden afval en het door mij meegebrachte materiaal (ook afval) kunstwerken. 























26-09-2013

melkkleuren

Op uitnodiging van mode-ontwerper Aziz Bekkaoui en MELKKLEUREN gaf ik woensdag 25 september  de workshop OOGST VAN DE STAD in de MELKSUPER op de Leyweg in Den Haag.


 




































22-09-2013

Prachtig Plastic

Zaterdag 21 september opende Peter Smith van Klean mijn expositie Prachtig Plastic in het CBK Emmen. Peter en ik zijn allebei specialist in afval, de gemeenschappelijke deler in Emmen is de 'Plastic Soep'. Mijn Plastic Soep is een kunstwerk (co-creatie) die bestaat uit 2 grote groenen vlakken. Deze groene zeebodems maakte ik samen met familie, vrienden en collega's op mijn atelier in Den Haag. De zeewezens die er boven hangen zijn gemaakt tijdens workshops in Emmen. Peter refereerde in zijn toespraak aan de plastic soep in de film Midway van Chris Jordan.



  




























natuarlis-instrructiefilm

Vrijdag waren de opnames voor de instuctiefilm van de workshop 'maak je eigen favoriet' in Naturalis.
Van 13 tot 27 oktober, tijdens de herfstvakantie is mijn workshop 'afvalbeesten' gekoppeld aan de expositie'Freeks Favoriet' van Freek Vonk.
Het materiaal (afval) wat voor deze workshop gebruikt wordt komt allemaal uit het museum zelf, verzamelt door de medewerkers van verschillende afdelingen. Omdat ik niet elke dag aanwezig kan zijn wordt er een instructiefilm gemaakt: "hoe maak ik mijn eigen favoriet." Zelf ben ik van 13-27 oktober enkele dagen aanwezig om deze activiteit te begeleiden.